Re: Evlerine Taşınanlar
by soylu on Mon Oct 26, 2009 11:39 am
Mezarlık tarafındaki villa görünümünde evi görüşmüşsünüzdür. Bu villada oturanlar bizim sitenin içerisine doğru açtıkları kapı sayesinde bizim sitemizi kullanmaktadır. Dün akşam sitede dolaşırken fark ettim.
Bir site sakini gibi sitenin tüm imkanlarından (otopark,güvenlik, oyun alanları, vb.) faydalanmaktadır. Ki birçoğumuz biz bu imkanlar için siteyi tercih ettik ve bu imkanlar için aidat ödüyoruz. Bu nasıl birşeydir anlam veremedim. Site yönetiminin veya başkasının böyle birşeye izin verme yetkisi bulunabilir mi ?
Sitenin dört bir yanına tel çekecekler ama bu villa kısmında tel mevcut olmayacak sanırım. İsteyenin villanın bahçesinde atlayıp bizim sitenin içerisine girme şansları olacak. Yol yakınken konunun üstüne gitmekte fayda var.
soylu
Private message Top
--------------------------------------------------------------------------------
Edit postDelete postReport this postInformationReply with quote Re: Evlerine Taşınanlar
by hygienic on Mon Oct 26, 2009 7:12 pm
O evle ilgili bilgisi olan varmı? Sanırım Kiptaşla ilgileri yok, olsa bile bizim siteyle alakalarının olmadığı kesin. Bu durumda kesinlikle bizim siteye girmeleri veya otoparkı kullanmaları gibi bir ihtimal yok. Bu konuyla ilgili yönetimle görüşüp neticeyi burdan bildiririm.hygienic
Private messageMSNM/WLM Top
--------------------------------------------------------------------------------
Edit postDelete postReport this postInformationReply with quote Re: Evlerine Taşınanlar
by soylu on Mon Oct 26, 2009 8:06 pm
Villanın yan tarafına gelen kısımda (site içinde) sürekli bir jeep görüyordum. Etraftaki binalarda oturan hiç kimse yok. Bu jeep kimin olabilir diye düşünüyordum. Villada oturanların olabilir mi düşünmüştüm bir an. Ama sonra nasıl olabilir demiştim. Sanırım gördüğüm jeep o villada oturanlara ait. Çünkü sürekli onların evinin yanında duruyor.
soylu
Private message Top
by somali on Mon Oct 26, 2009 11:44 pm
Site temel atma aşamasındayken, villa tarafında bulunan şantiye binasındaki görevlilerle konuşmuştum.Villanın sahibi de oradaydı,Kendisini Fahrettin Kerim Gökay gibi ileri görüşlü bir insan olarak tarif etmişti.( Fahrettin Kerim Gökay,Göztepede bir arazi satın almış,o arazi sonradan çok değerlenmiş) Kimsenin beğenmediği bu arsayı alarak bu villayı yaptığını anlatmıştı.Kiptaş ,arsasını almak ve siteye dahil etmek istemiş ama o satmamış.Bende fırsatçı biri imajını uyandırmıştı.Tabii ki sitede hak sahibi olmayan birinin bir takım ayrıcalıklar elde etmesine izin verilmemeli.somali
Private message Top
by EFE on Tue Oct 27, 2009 9:40 am
BU ARKADAŞ BU SİTENİN PATRONUMUKİ BUNA İZİN VERİLMİŞ. ORADAN KAPI ACILABİLMESİ İÇİN BİZDEN GÖRÜŞ ALINMASI GEREKMİYORMU. O ZAMAN DAHA SONRA KOMŞULARIMIZ HER ZAMAN ARTACAK DEMEKTİR. YANIMIZA VİLLA YAPAN KOMŞUMUZMU OLACAK. BEN ŞAHSEN BU OLAYA KARŞIYIM. MADEM SİTENİN İÇERSİNDE YER ALMAK İSTİYORDUN ZAMANINDA ARSANI VERSEYDİN. BÖYLE BİR DURUM KARŞISINDA SUSMAMALIYIZ.EFE
Private message Top
by soylu on Tue Oct 27, 2009 10:41 am
Bu konuda sesimizi yükseltmezsek muhtemelen bu ayrılacaklara sahip olacaklar. Bu konuda sessiz kalmamalıyız.
soylu
Private message Top
by selimist19 on Tue Oct 27, 2009 1:08 pm
Villa sahibinin büyükşehir belediyesi zabıta teşkilatından emekli olan bir yönetici olduğunu duymuştum ama kesin emin değilim.
Kiptaş konutları yapılmadan önce site alanını mezarlık tarafında bir villa sitesi yapımı planlanıyordu. (özel teşebbüs) Söz konusu villa örnek villa olarak inşaa edilmişti. Fakat projeyi gerçekleştiremediler.
Ben nerden biliyorum? B15de Kadir hocam oturuyor (Tuzla Süleyman Demirel TML müdür yardımcısı) Zamanında takip ettiği ilanlar neticesinde villa almak için (sunulan cazip şartlar sonucu) bahsettiğimiz alana gelmiş ve örnek villayı gezmişti.selimist19
Private message Top
by SLM on Tue Oct 27, 2009 4:30 pm
Eğer bir kapı açılacaksa Okul tarafına açılsın.Böyle ayrıcalıklar tanınacaksa işmiz var. Çevredeki araç sahipleride otapark olarak siteyi kullansınlar ne güzel güvenlikte var.SLM
Private message Top
by hygienic on Tue Oct 27, 2009 5:06 pm
Site yönetimi ile görüştüm, villadan herhangi bir girişin olmadığını söylediler. Kesin bilgim olmadığı için birşey diyemedim. Akşam bakıcam, eğer öyle bir giriş var ise ve siteyi kullanıyorlarsa yasaklatmak zor olmaz.hygienic
by soylu on Tue Oct 27, 2009 6:04 pm
Site yönetimi ezbere konuşuyor. Ben villadan çıkanları kendim gördüm. İç tarafta kendi kapıları var. Kendi kapılarından çıktıktan sonra 2-3 metre patika şeklinde bir yol var ve bu yolun sonu siteye çıkıyor. Yolun sonunda ayrıca küçük bir demir kapı mevcut.Bu kapı bizim sitenin etrafına örülen demir ile aynı demirden yapılmış. Özellikle yapılmış gibi görünüyor. Bakmak isteyenler 23 Nisan caddesi tarafına bakabilir. Villanın okul tarafındaki yanında ise jeepi görebilirsiniz. Uzun süredir akşamları görüyorum. (Ben hala villada oturanlara ait olduğunu düşünüyorum). Ben o jeepi neredeyse her akşam görüyorum. (Evin bir odası direk olarak o bölüme bakıyor.)
soylu
Private message Top
by hygienic on Tue Oct 27, 2009 6:41 pm
Zaten bizim yönetimdekiler olaylara vakıf olamadıklarından direk yalana başvuruyorlar. Sanki karşılarındaki birey değil, yalan atar göndeririz mantığı ile hareket ediyorlar. Artık bu villa olayı iki açıdan önemli benim için. Bir bizim siteyi kullanıyorlarmı? ki sizin demenizden kullanıyorlar, iki kullanmıyorlar diyerek nasıl yalan atarlar? Yarın ikisinide arar sorarım artık.hygienic
by EFE on Tue Oct 27, 2009 7:00 pm
bu kabul edilir bir şey değil bunlar kimin hakkını kime veriyorlar bu yetkiyi kimden buluyorlar. kendi kapısı olsun dışarı çıksın sitenin olanaklarını kullanmasın. lütfen herkes site yönetimine tepkisini dile getirsin. villa sitenin haklarını kullanacak fakat sitedekiler villaya dışarıdan bakacak yok öyle yagma bizde o zaman villanın arsasını kullanmamız gerekmezmi?EFE
Private message Top
by soylu on Wed Oct 28, 2009 10:44 am
Villa ile ilgili son gözlemlerimi aktarmak istiyorum. Villanın mezarlık tarafındaki kısmındaki bahçe duvarı geçenlerde yıkıldı. O tarafa gidenler görmüştür. Villanın duvarı sitemizin duvarı ile aynı hizada değildi. Şimdi aynı hizada yeniden duvar örülmüş. Örülen duvar sitemizin etrafındaki ile aynı duvardan örülmüş. Ayrıca gördüğüm kadarı ile duvarın yanında, örülen duvarlara "Kiptaş" baskısı yapılan kalıplar var. Dairemden bakıp gördüğüm kadarı ile böyle. (Gidip yakından bakamadım. Çünkü sitenin dışına çıkıp mezarlık tarafına gidip bakmak gerekiyor.)
Gözlemlerimin sonucu şu;
Villa sitenin duvarları içine alınarak sitenin bir üyesi olarak ortak alanları kullanıdırılmaya çalışılacak gibimi geliyor. Site içindeki villa kenarındaki duvarlar üzerine jiletli tel çekilebilecek şekilde yapılmamış. Sanırım zaten uzun zamandır planlanan bir durum var ortada.
Villa sahibi sitenin imkanlarını kullanmak için bir takım yollar izlemiş olabilir. Hemen bunun önüne geçmemiz gerekiyor. Villanın bahçesine örülen duvar bu adımlardan biri olabilir.
Gidip villa etrafını incelerseni söylediklerimi daha iyi anlayabilirsiniz. Yazıyla tam olarak aktaramamış olabilirim.
soylu
Private message Top
by hygienic on Wed Oct 28, 2009 11:43 am
Akşam gidip inceledim, gerçekçen çok ince işlenmiş bir oyun var ortada. Aynen dediğiniz gibi kesinlikle duvar villanın estetiğine uygun yapılmaya çalışılmış. Bu bizim güvenliğimiz açısından sıkıntılı bir durum. Ayrıca asıl olay dün bana villanın siteyle bağlantısı yok denilmesine rağmen sırf villanın siteye giriş çıkışını yapabilmesi için B15 blok yanında duvar demirini kapıya çevirmişler. Villadan çıkan şahıslar rahatlıkla bizim siteyi kullanabilirler yani. Yönetim ile görüşücem, sanırım bir mantıklı açıklamaları olacaktır.hygienic
by hygienic on Wed Oct 28, 2009 11:55 am
Aradım şimdi maalesef mantıklı bir açıklamaları olmadı.

) Dün neden yanlış bilgi verdiklerini sorduğumda da sessizlik hakimdi. Numaramı filan bıraktım bu konuyla ve çözümüyle ilgili gün içinde dönmelerini istedim. Ama sanırım dönmeyecekler.

)) Tabiki biz ilgimizle sorunu çözeceğizhygienic
by soylu on Wed Oct 28, 2009 12:40 pm
Bende aradım. Öyle bişey yok kullanamazlar. Oralara tel örgü çekilecek diyorlar. Ama ben görüyorum kullandıklarını dedim. Siteye girdiklerini gördüm, arabalarını hergün görüyorum dedim. Müdür Bey'e ileticem dediler. Telefon bilgisi aldılar. Ama büyük ihtimalle siteye dahil etmeye çalışıyorlar. Villanın mezarlık tarafına yeni yapılan duvarlarda "Kiptaş" logosu var mı diye bakmak lazım aslında. Arabası olan varsa o bölüme gidip baksa iyi olur aslında. Eğer "Kiptaş" logosu varsa planlanmış birşey olabilir. Bu konuda biran önce birlik olmamız lazım. Birkaç gündür bu konudan dolayı oldukça sinirliyim. Villada oturan resmen bizden faydalanacaklar. Arkadaşın dediği gibi. Madem sitenin imkanlarından faydalanmak istiyolarda, verseler arsasını Kiptaş'a.
Bu arada villa sahibi, villasını satılığa çıkartmış. 1.200.000 TL istiyor. Rakamı yanlış görmüyosunuz

Eski para ile "bir trilyon iki yüz milyar".
http://www.sahibinden.com/firsat_sizi_b ... isplayitem adresinden bakabilirsiniz.
soylu
Private message Top
by hygienic on Wed Oct 28, 2009 7:06 pm
Aramazlar dedim ama aradılar.

İlk defa yönetim beni şaşırttı. Konuyla ilgili ise müdür Kiptaş genel müdürlük ile görüşmüş, bir-iki hafta içinde bir ekip gönderilecekmiş. Duvar ölçülerine bakacaklarmış ve villanın siteyle bağlantısını keseceklermiş. Ama Soylu arkadaşımızın dediği gibi villa şuan satılık. Artık burada kiptaşdakilerin rantı olup olmadığını bilmem ama iyi fiyattan satılabilmesi için villanın siteyle bağlantılı olması gerekli. Bir saatlik yolada bir iki hafta gibi belirsiz bir sürenin verilmeside villanın satılmasıyla bağlantılı olabilir. Yani benim buradan anladığım olay villanın sahibine bizim üzerimizden bir kıyak çalışması olabilir.

) İnşallah ben abartıyorumdur ve böyle bir durum yoktur. Ama varsada gerçekten üzülürüm.hygienic
by EFE on Fri Oct 30, 2009 9:56 am
çarşamba günü sırf mezarlık tarafında kapısı varmı diye baktım villanın kapısı vardı.ben aslında daha öncesinde bunun bu şekilde olabileceğini düşünmüştüm. çünkü yol villaya gelip viraj alması gerekiyordu. yol düzenlemesi için iyi olmuş dış duvarda kiptaş yazması da problem değil fakat bu villadan sitenin içersine bir kapı açılmışsa bu problemdir. birde 2. etap duvarları içersinde villası olan büyükayrıcalıklı birisi konumunda olmasın ve sitenin imkanlarını kullanması problemdir. büyük ihtimallr bu parayı edebilmesi için site içersinde olması önemli. önce küçük kapı ile başlanır bu işlere daha sonra kapı araç giriş çıkışınada uygun hale getirilir. yarın isterseniz buluşup kontrol edebiliriz. saat 4 sizlerede uygunmu?EFE
Private message Top
by soylu on Fri Oct 30, 2009 10:08 am
Sayın komşumların,
Araştırmalarım sonucu vardığım sonucu üzülürek bildirmek istiyorum.
Birileri bizi aptal yerine koyarak sitenin ortak alanlarını villa sahibine "peşkeş" çekmektedir.
Bu sonuca çeşitli kaynaklardan bilgi alarak ulaştım. Site yönetimine sorduğunuzda siteyle ilgisini keseceğeciz cevabını alıyorsunuz. Bilerek veya bilmeyerek bu şekilde cevap veriyorlar. Gerçek ise şu şekilde;
1 - Villa sahibinin Kiptaş firmasının en üst yetkilileri ile tanışıklığı bulunuyormuş. Bu sebeple villanın mezarlık tarafındaki bahçesi Kiptaş tarafından kendi elleri ile yeninden duvar örülmüştür. Duvarın %90'ı tamamlanmış. Duvar örerken kullandıkları kalıpları söküp tekrar sitenin içine koydular. Biz yapmadık demeleri mümkün değil Kalıplar hala mezarlık tarafındaki açık alanın kenarında (sitenin içinde) durmaktadır. Dün sabah söktüler ve içeriye koydular. Ayrıca mezarlık tarafına ayrıca villaya özel bir kapı daha yapılmaktadır.
2 - Güvenliğe villanın site içine dahil edildiğinin ve villada oturanların ve araçlarının içireye alınmasının "talimatı verilmiş". Site yönetimine bunları söylediğimde hayır yok öyle birşey diyorlar ama birkaç yetkili kişinin ağzında doğruladım bunu.
3- Villa etrafındaki, site içine bakan duvarlar kasıtlı olarak çok alçak örülmüş. Özellikle okul tarafındaki duvarı. Zaten duvar tamamen örülmemiş. Şu anki hali ile isteselerde tel ile tamamen ilişiğine kesemezler.
Site yönetimi her ne kadar site ile ilişiğini kesecek desede durum ortadadır.
Bu konuda birlik olup olayın üzerine gitmezsek sonuç bellidir. Bu konuda tüm komşularımızdan destek beklemekteyiz. "EFE" komuşumuzun da dediği gibi bir toplantı ile konuyu görüşebiliriz. Bu konudaki kararlılığımız ve baskımız sonuca ulaşmamızı sağlayabilir.
soylu
Private message Top
by SARIYER on Fri Oct 30, 2009 10:14 am
ARKADAŞLAR BUNLARI DUYDIKÇA İNSANIN SİNİRLERİNİN BOZULMAMASI MÜMKÜN DEĞİL. BENCE ÖNCEDEN RANDEVU FALAN ALMADAN KALABALIK BİR ŞEKİLDE GİDİP BU SEFER DAHA SERT USLUPLARLA BU KONULARIN ÜZERİNE GİTMEMİZ LAZIM.
ANLAŞILIYOR Kİ BU ADAMLAR GÜZELLİKLE KONUŞMAKTAN ANLAMIYOR.
SARIYER
Private message Top
by soylu on Fri Oct 30, 2009 10:35 am
Anladığım kadarı ile olay site yönetimi müdürü Şerafettin'i aşıyor. Çünkü o duvarlar ilk örülmeye başlandığında planlanmış bu olay. Çünkü duvarlar alçak örülmüş. Tepki çekmemesi için adım adım planı uyguluyorlar. Aniden kalabalık bir grup olarak karşılarında durmamızın faydası olabilir. Sonuçta olup biteni Kiptaş'a aktaracak olan kişi site müdürü. Günlerdir bu durumdan dolayı sinir küpü olarak geziyorum. İnternet sitesi üzerinden yeterli kişiye ulaşamazsak gerekirse bilgi notları ile sitede oturanları bilgilendirebiliriz. Toplanırsak nasıl bir yol izleyeceğimiz belirleyebiliriz.
soylu
Private message Top
by beykoz on Fri Oct 30, 2009 11:56 am
Arkadaşlar bu işe birde iyi yönden bakmak gerekiyor ( kara mizah tabikide) bu villanın benim bildiğim kadarıyla yüzme havuzu var. Eğer sitemize dahil edilecekse site sakinleri olarak bizde bu havuzdan faydalanma imkanımız oluşuyor. + birde bu ev site yönetimine ne kadar aidat yatıracak.
beykoz
Private message Top
by beykoz on Fri Oct 30, 2009 12:11 pm
Site yönetimini aradım tel örgünün villanın etrafından dolaşacağını ve dahil edilmeyeceğini söylediler.
beykoz
Private message Top
by soylu on Fri Oct 30, 2009 12:19 pm
Havuzdan faydalanamayacağımıza emin olabilirsiniz. Villanın etrafını tamamen açıp siteye eklemiyorlar. Kapı açıyorlar. Herşeyi hesaba katmışlar. Aidat konusuna gelince, aidat vereceklerinden de ümidim yok. Verseler bile isterse aylık 1.000 TL aidat versin. Aidat vermesi sitemizin peşkeş çekildiği ve bizleri keriz yerine koydukları gerçeğini değiştirmez.
Ayrıca site yönetimi bilerek veya bilmeyerek tel örgü dışında kalacağını söylüyor. Ama aylardır niye otoparkı ve sitenin içinden açılan kapıyı kullandıklarını açıklayamıyorlar. Her zamanki gibi insanları başlarından savmak için bu şekilde cevap veriyorlar.
soylu
Private message Top
by somali on Fri Oct 30, 2009 7:16 pm
Bu villa konusunu Kiptaş ya da site yönetimi ile çözmek mümkün olmayabilir.Kap ta,kaç gibi bir durum var ortada.Bunu hukuk yolu ile çözmek zorunda kalabiliriz.Arkadaşlar sık sık bu ve benzeri sorunlarla karşılaşabiliriz.Bir zamanlar koku sorunu ile ilgili bir yazımda dernekleşmemiz gereğinden söz etmiştim,haklarımızı hukuka uygun savunmamız için bu sizce de iyi olmaz mı?somali
Private message Top
by soylu on Fri Oct 30, 2009 7:39 pm
Önce baskı ve tepki yolu ile çözmeye çalışalım. Eğer sonuç alamazsak hukuki yollara müracaat edebiliriz. "Kiptaş plan ve projelerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar" maddesi burada sökmez.
soylu
Private message Top
by somali on Fri Oct 30, 2009 8:15 pm
Elbette,projede değişiklik hakkı,hak sahibi olanlara karşıdır.Hak sahibi olmayan bir şahsı,tıkır tıkır parasını parasını bizim ödediğimiz olanaklardan yararlandırmaya kimsenin ne ne hakkı ne de haddi vardır.Umarım yönetim ve Kiptaş'a yapılan baskı ve gösterilen tepkiler bu adaletsizliğe son verir.somali
Private message Top
by hygienic on Sat Oct 31, 2009 11:38 am
Kiptaş bu konuyla bilgisinin olmadığı tarzda cevaplar vererek kendini aklamaya çalışıyor. Yani bu vatandaş kiptaştan habersiz oraya kapı açmış ve siteyi izinsiz kullanıyormuş havası estiriyorlar. Bu konuyla ilgili olduğunu düşündüğüm bir kaç yere mail attım. Eğer oralardan adam akıllı cevap alamazsam gidip o kapıyı zincirle kitleyeceğim. Ondan sonra bu olayda parmağı olanlar tek tek dökülecektir. Sanırım bunada hakkım var.hygienic
by soylu on Sat Oct 31, 2009 12:48 pm
Kapıyı zincirleme olayını bende aklımdan geçirmedim değil

Kiptaş haberim yok diyip fazla gürültü çıkmamasını sağlamaya çalışıyor. Şimdi baskı uygulamazsak bundan sonra biraz zor kapattırırız kapıyı. Çünkü aylardır uygulanan bir plan var ortada. Ve son aşamada şuanda. Bir toplansaydık iyi olurdu aslında ama kimseden ses çıkmadı. Saat 3-4 gibi toplanabilirdik aslında. Ben 12:30'a kadar çalışıyorum. Evlerde de internet olmadığı için kimse foruma giremediği için sanırım toplanma işi hayal oldu

soylu
Private message Top
Edit postDelete postReport this postInformationReply with quote TELEFON VE ÇALIŞMALAR
by idilek on Mon Nov 02, 2009 1:53 pm
Siteye ouruma başladığımızdan bugüne çalışmalar azaldı ve yapılacak onlarca işe rağmen muhatap bile yok.
Telefon hatlarıyla ilgili halen gelişme yok ve evlerde internetimiz yok. en son site yönetimine sorduğumda geçen hafta bağlanacağını söylemişlerdi. konuyla ilgili girişimde bulunan var mı...
Sitenin ortasındaki yeşil alan ve spor alanı yapılacak alanın geleceği hala muamma. bırakın herhangi bir çalışmayı, oradaki hafriyat bile kalkmış değil.
sitenin önünden çıkan ve 23 nisan caddesine bağlanacak yol yapılmadan sitenin önüne herhangi bir ulaşım aracı(İETT) çalışmayacaktır. bu yolun acil ve acilen bitmesi gereklidir.
yaptığımız baskılar ve ısrarlarımız sonucu koku problemi bitmek üzere. kiptaş yönetim binasının giriş kapısında tuzla gazetesinde kokuyla ilgili çıkan yazıyı okuyabilirsiniz.
Çalışmalarla ilgili baskıya devam arkadaşlaridilek
Private message Top
by EFE on Mon Nov 02, 2009 2:10 pm
arkadaşlar villa sahibi için soylu beyle beraber kiptaş binasında idik. fakat villa sahibi ipi o kadar iyi yerden bağlamışki kimse cözemiyor. bütün kapılar bu vatandaşa acık benim korkum yakında birisi duvarın dibine gece kondu yapacak ve duvardan kapı acacak. mubarek site yol gecen hanı. bence hep beraber bu hatfta sonu toplanalım ve bir kamyon beton alıp kapıya beton dökelim. tepki bu şekilde olur. kiliti keserler ama betonu yıkamazlar her hal. şerafettin bey bir şey diyemiyor. benim misafirim geliyor. içeri kimliksiz alınmıyor bu villa sahibi kapıda cipi ile sellektör yapıyor içeri girip sitenin oto parkını kullanıyor istediği gibi sitede akşam gezintisi yapabiliyor. birde işin ilginci kiptaş bu villayı ödüllendirmiş site tarafının görüntüsü bozulmasın diye duvarı dekorasyonlu yapmış. bu arada villa sahibi havuzunu bize kullandırmaz tabi siz olsanız buna izin verir misiniz. akıl var mantık var. birde site dışından kim gelirse gelin aidat vererek bizim sitenin imkanlarını kullana bilecekse yakında bizim parklar fuhuş yuvası olur. o zaman sitede oturmamızın ne anlamı var. duvarları yıkalım yada ilan asalım bizim siteye aidat verin istediğiniz yerden at koşturun diye. şimdi villanın 2 adet kapısı var site tarafındaki villa kapısına güvenlik bakıyormu kapı acık. biz güvenliğe oraya buraya neden para veriyoruz.EFE
Private message Top
by EFE on Mon Nov 02, 2009 2:12 pm
bu arada aidatlarını yatıran arkadaşlar oldumu. nasıl ve nereye yatırdınız. gec yatırıldığı taktirde gecikme cezası varmı?EFE
Private message Top
by soylu on Mon Nov 02, 2009 2:23 pm
Ben Eylül itibari ile ödemeye başladım. Otomatik ödeme talimatı vermediyseniz site yönetiminden hesap numarasını isteyebilirsiniz (vermek istemezlerse zorlarsanız veriyorlar

). Ayın 1'i ile 20'si arasında yatırılması gerekiyor sanırım. Yatırılmazsa %5 gecikme cezası var sanırım (%5'den emin değilim).
soylu
Private message Top
by soylu on Mon Nov 02, 2009 3:31 pm
Villanın durumu ile ilgili son durum aşağıdaki şekildedir. Resimde işaretlemeler yaparak gösterdim. Numaraların anlamlarını aşağıda yazdım.
Sanırım duvarı sitenin hizasına çekerek olayı meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Bu arada bu konuda birkaç komşu dışında destek veren çıkmadı. Siteye kimse mi girmiyor yoksa ortak alanlarımızın peşkeş çekilmesi kimsenin umurunda mı değil anlamadım.
1 - Kiptaş tarafından yeni yapılan duvar
2 - Yeni yapılan duvara açılan kapı. (Artık sitemizin 2 adet kapısı oldu.)
3 - Villanın eski duvarı bu seviyedeydi.
4 - Yine planlanarak, açık bırakılmış (duvar örülmemiş) bölüm
5 - Planlanarak alçak örülmüş duvar
6 - Villa sahibinin jeepi (Akşamları sürekli burayı kullanıyor). Site yönetimine, güvenliğe talimat verin ve içeri almayın diyorum. Hayır yapamayız diyorlar. Gerisini siz düşünün.
7 - Sitenin içine girebilecekleri villaya özel yapılan kapı. B 15 bloğununun yanında
8 - Kiptaş'ın duvar örerken kullandığı kalıplar(İşleri bittiğinde sitenin içine koydular).
Resmin büyük halini görmek için yandaki adrese tıklayabilirsiniz.
http://img97.imageshack.us/my.php?image=80162368.jpgAttachments
resim
rrr.jpg (87.06 KiB) Viewed 104 times
soylu
Private message Top
by EFE on Mon Nov 02, 2009 3:59 pm
soylu bey benimde anlamadığım konu; arkadaşlar başka şeylere gösterdikleri tepkiyi bu olaya göstermediler neden anlamadım. bir bildiği olan varsalütfen bu konuda bizi aydınlatsın arkadaşlar evlerine girince olay bitti galiba. benim aklıma bir şey geldi şimdi ben sabahları normalde kapatılan kapıdan çıkıyordum şimdi o mesafeyi 10 dakikada sitenin etrafında dolaşarak eve geliyorum veya sabah işe gidiyorum. yarın sabah villadaki kapıyı kullanıp o taraftan cıkabilirmiyim. acaba nasıl olsa sitenin kapısı değilmi. benim gibi en az 30 kişi var o taraftan gitmek zorunda olanEFE
Private message Top
by soylu on Mon Nov 02, 2009 4:41 pm
Sanrım insanlar evlerini teslim aldıktan sonra gerisini umursamıyorlar. Yada kendilerince nedenleri var. Belkide bu site üzerinden yeterli sayıda kişiye ulaşamıyoruz. Konu ile ilgili olarak yazılı birşeyler hazırlayıp insanlara ulaşmayı düşünüyorum.
soylu
Private message Top
by SARIYER on Mon Nov 02, 2009 5:11 pm
ARKADAŞLAR SÖYLEDİKLERİNİZE KATILMAMAK MÜMKÜN DEĞİL. KENDİ AÇIMDAN İNANIN İŞ YOĞUNLUĞUMDAN VE HAFTA SONU SİTEDE OLMADIĞIMDAN DOLAYI TEPKİNİZE DESTEK OLAMADIM.
AMA BİLİN Kİ BU DURUM BENİ DE FENA HALDE SİNİRLENDİRMEKTE.
BÜYÜK İHTİMALLE DİĞER ARKADAŞLARIMIZINDA YOĞUNLUKLARINDAN DOLAYI SON ZAMANLARDA SESLERİ ÇIKMAMAKTADIR.
SİZ SANIRIM YÖNETİMLE BU KONUYU GÖRÜŞMEYE GİTTİNİZ AMA NE CEVAP ALDIĞINIZI TAM OLARAK ANLAYAMADIM. BU SİTE MÜDÜRÜ BÜTÇEYİ, FAALİYET RAPORLARINI SORDUĞUMUZDA BİZDE HERŞEY ŞEFFAF GİDELİM MALİ MÜŞAVİRLERİMİZ AÇIKLASIN DİYORDU, BU KONUYLA İLGİLİ TAM OLARAK SİZE NE DEDİ ACABA.
AYRICA SOYLU ARKADAŞIM YAPMIŞ OLDUĞUN AÇIKLAMALAR VE FOTOĞRAFLI ÇALIŞMA GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL. İNAN BEN DURUMUN BU KADAR VAHİM OLDUĞUNU FARKETMEMİŞTİM. VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜRLER.
ALLAHIM YARABBİM YAA, RESME BAKARMISINIZ. ADAMLAR SİTEYİ RESMEN PAŞKEŞ ÇEKMİŞLER. BİDE ADAM VİLLASINI SATARKEN PAZARLIYORDUR DA...
SARIYER
Private message Top
by soylu on Mon Nov 02, 2009 5:57 pm
Haftasonu yine site yönetimine gittim. Son edindiğim bilgilere göre burayı villa sahibine peşkeş çekecekmişsiz dedim. Yok öyle bişey. Tel örgü ile kapatacağız dediler. Ozaman niye adama duvar örüyorsunuz, niye kapı açtınız, niye otoparkı kullanmasına izin veriyorsunuz dedim. Henüz planlar belli değil dediler. Belli olmayan plan nedir dedim. Bahçede dikili olan ağacın yerinin bile 2,5 sene önce planlandığını söyledim.
Aslında şu bir gerçek, onlar site yönetiminde çalıştıkları için gerçekleri açık açık söyleyemiyorlar.
Villanın şuan siteye dahil olup olmadığını sordum. Hayır dahil değil dediler. Ozaman babamdan bile içeri girerken kimlik alıyorsunuzda bu adamı niye içeri alıyorsunuz dediğimde kem küm edip duruyorlar. Güvenliğe talimat verin içeriye almasınlar diyorum. Hayır veremeyiz henüz belli değil diyorlar. Belli olmayan nedir diyorum ve başa dönüyoruz. Ben kendimi sinirden yediğimle kalıyorum.
Villa sahibi zabıta amiriymiş bu sebeple adamın bir takım bağlantıları var. Ve bunları kullanıyor. Dün saat 14:00 civarı siteden bir zabıta aracı çıktı. Pazar günü sitemizde ne işleri vardı bilmiyorum. Muhtemelen villaya gelmişlerdi (bundan emin değilim).
Şuanki durum şudur ; Villanın etrafına duvar örerek durumu meşrulaştırıp kimsenin fazla sesi çıkmadan villanın planlı bir şekilde adım adım siteye dahil edilmesini sağlıyorlar. Konu ile ilgili hukuki yönden yapmamız gerekenlere bakmamız gerekecek sanırım.
Bu arada işe yarar mı bilmiyorum ama site yönetimine noter üzerinden "sitenin ortak alanlarını menfaat karşılığı başkasına kullandırdığınızı gözlemlemekteyiz ve bu durum ilgili yasa ve yönetmelik gereği suç teşkil etmektedir" şeklinde yazı gönderebiliriz.
soylu
Private message Top
by somali on Mon Nov 02, 2009 7:44 pm
Değerli arkadaşlar,2 Kasım 2009 tarihli (bu günkü) Sözcü gazatesi birinci sayfasında ''TOPBAŞ'A HACİZ YAĞDI'' başlığı altında verilen haberin 8. sayfadaki ayrıntısı aynen şöyle _________(KİPTAŞ'a el kondu > İSTANBUL'da yüzlerce avukat İBB'nin gelirlerine haciz koydurmak için sırada bekliyor.Avukatlar,sadece Büyükşehir'in kira gelirlerini değil gayrimenkullerini de haczettiriyor.Büyükşehir'in Beşiktaş'ta bulunan Dolmabahçe Sarayında da hissesi var.Bu hisselerin hacizli olup olmadığı konusunda net bir bilgi bulunmuyor.Ama kesin olan Büyükşehir'in toplu konut kuruluşu KİPTAŞ tarafından yapılan ve belediyeye ait olan dairelerin neredeyse tamamının hacizli olduğu.Üstelik,Büyükşehir'in İkitelli Başakşehir'de İstanbullular tarafından haczedilen 44 konutu,3 Eylül tarihinde gizlice sattığı iddia ediliyor) _________ Evet haberin KİPTAŞ'la ilgili bölümü bu. Doğrusu okuyunca oldukça canım sıkıldı.Bu haber gerçekten doğru mu,eğer doğruysa bizi nasıl ve ne kadar etkiler? Başka basın organlarında da bu haberi okuyan var mı içinizde? Bir de tapuların ne zaman dağıtılacağı konusunda bilgisi olan var mı?somali
Private message Top
by kara11kartal on Mon Nov 02, 2009 8:03 pm
arkadaşlar mehabalar,villa konusunda yazılanlar oldukça sıkıcı , mutlaka çzülmesi gerekn bir sorunda nasıl çözüleceği konusunda tabiki herkes bir şeyler söylüyo haklı olarak.hukuki boyutuna bakmak lazım gerekiyo bence.bu konu ile ilgili net veriler elde edildikten sonra hukuki boyutunda ele almak gerekir.tabiki bu arada da takipçisi olmamaız gerekiyor.
bi de aidatlar hakkında kısa bilgi otamatik ödeme talimatı vermeden her ayın sonuna kadar ödeyebiliriz.ben öyle ödüyorum gecikme cezası hakkında da bilgim yok ama aylık yüzde 5 diye bi rakam var.vermek istemediler aşağıdaki hesap noyu alabildim.
hesap no: denizbank çağlayan şubesi 2460 3856342-351 İSİM, SOYİSİM,BLOK VE DAİRE nolarını yazdırmayı unutmayın.hesaba havalelerde masraf alınmıyo her hangi bir şubeden yatırabilirsiniz.hesap noyu verince zati sitenin adı ortaya çıkıyo.iyi akşamalrkara11kartal
Private message Top
by Güçlü on Tue Nov 03, 2009 10:27 am
Arkadaşlar Selam,
Hepinizi destekliyoruz.Evlerde İnterne ve telefon yok.Sadece Haftaiçi takip edilebiliyor sitemiz.Yönetimle ilgili ciddi sıkıntılar var.Hçbir gelişme yok.Birde Villa girdi işin içine.Bence Villa ile ilgili şahsi tepkiler bizi zor durumda bırakır.Bizim muhatabımız yönetim.Yine Maddeler halinde sıkıntılar yazılmalı.Ve toplantı bir şekilde Pazar(11,00) yada C.tesi Mesai saatinnden sonra(18,00-19.00 gibi) ayarlanarak Site sakinlerinin
katılımı kendi aramızda önceden yapılacak bir park toplantısıyla sağlanmalıdır.Daha çok site sakini bilgilendirilmeli.Vermiş olduğumuz aidatlarla
2 aydır ne hizmet gördüğümüz sorulmalıdır.Daha siteye teller bile takılmadı.Yapılmaya çalışılan yol haricinde hiçbir ilerleme yok hizmette.
Selam ve saygılarımla.Güçlü
Private message Top
by soylu on Tue Nov 03, 2009 11:26 am
Toplantıya katılımı artırmak için birkaç fikrim var. Evlerimizde internetimizinde olmaması sebebiyle siteye fazla kişi girmiyor/giremiyor. Bu sebeple yazılı olarak birşeyler yapmayı düşünüyorum. Cumartesi değil de, bu pazar günü belki yapılabilir.
Pazar günü toplantı yapacaksak site yönetimindeki toplantı salonunu bizim için pazar günü açmalarını istemeliyiz. Site yönetimindeki toplantı salonunu kullanmamazı en doğal hakkımız olsa gerek. Normalde pazar günü site yönetiminde çalışan yok. Fakat genelde bir görevli oluyor. Eğer bu pazar toplantı kararı alırsak ben gerekli çalışmalara başlayacağım.
Toplantı gün saat önerisi : Bu pazar (08 Kasım 2009) saat 13:00, 14:00 veya 15:00 olabilir.
Cumartesi çalışanlar olabiliyor, mesai saatinden sonrada geç oluyor ve bende cumartesi müsait olamayacağım. Bu sebeple pazar olmasını öneriyorum.
soylu
Private message Top
by Güçlü on Tue Nov 03, 2009 11:37 am
Pazar Bencede en uygun gün.olabilir.Yeterli bilgilendirme için bence daha uzun bir süre konulmalı.Programı olanlarda düşünülerek haftaya Pazar gibi düşünülebilir.Saat çok geç olmamakla birlikte uygundur(Bence.Toplumun fikri alınarak düzenlenebilir)Ama bir an önce toplanabiliyorsak Bu Pazarda olur.Cumaya Kadar Kesin Karar verilsin.Kesinlikle bir an önce harekete geçelim.
Bu sitede yaşayan her Hanenin konuyla ilgilenmesi gerekiyor.
SelamlarGüçlü
Private message Top
by hygienic on Tue Nov 03, 2009 12:07 pm
Pazar günü toplantı yapalım bencede, yararlı olacaktır. Yalnız çıkacak sonuçları bizim yönetimle paylaşmamız pek bişey değiştirmiyor. Boğaziçi Yönetim A.Ş. ve Kiptaş Genel Müdürlüğünü kendimize muhattap edinmeliyiz. Sorunları onlarla paylaşmalıyız. Şahsen ben öyle yapıyorum, en ufak sorunu bile onlarla paylaşıyorum. Daha kesin sonuca gidiyorum.hygienic
by soylu on Tue Nov 03, 2009 3:00 pm
Pazar günü yapalım ozaman. Site yönetimi ile görüşüp pazar günü için toplantı için randevu alalım. Eğer pazar yapalım diyorsanız site yönetimini arayıp konuşacağım. Yada bu görevi üstlenmek isteyen olursa oda yapabilir. Sorun değil.
Toplantı zamanı netleştikten sonra ben gerekli bilgilendirmeleri yapmaya çalışacağım. Daha önceki toplantılardaki sorunlarımızdan çözülmeyenleride dile getirmeliyiz.
soylu
Private message Top
by SARIYER on Tue Nov 03, 2009 3:58 pm
ARKADAŞLAR BENDE KATILMAK İSTERDİM AMA HAFTA SONU BÜYÜK İHTİMALLE SİTEDE OLAMAYACAĞIM.
SARIYER
Private message Top
Edit postDelete postReport this postInformationReply with quote GENEL DURUM
by idilek on Tue Nov 03, 2009 6:52 pm
Mutlaka ama mutlaka yönetime müdahale etmeliyiz. aksi halde site sahipsiz, kargaların üşüştüğü bir kooparatife benzeyecek. site yönetimi bizim varlığımızın farkına varmalıdır. onu kontrol ettiğimizi bilmelidir.
***aklıma gelen ve hala uygulanmamış, site yönetimine aktarılacak maddeler ektedir.
benim unuttuğum ve sizlerin de ilavelerini bekliyorum.
beykoz arkadaşım da yönetimle görüşeceğimiz hususları içeren bir topic açarsa mutlu olurum
1- siteye giriş çıkışlarda kartlı sistemin uygulanması
2- araç geçişlerinde kartlı sistem ( bu taktirde site dışından hiçbir araba uzun süreli sitede kalamayacaktır.)
3 - site etrafına jiletli tel
4 - ulaşım
5- alışveriş merkezi yapımı
6 - site ortasındaki boş alan
7- kapıcıların hala göreve başlamaması
8 - sürekli bozulan asansörler
9 - balkonlara asılan çamaşırlar, kötü görüntü hakkında işlem yapılması
ARKADAŞLAR MADDELEERİ SIRALAYALIM VE TOPLANTIDA PAYLAŞALIM. BEN PAZAR SAAT 13.00 DA KATILABİLİRİM. BİLGİLENDİRİCİ BROŞÜR FİKRİ GÜZEL, HER BLOĞA ASMAK SURETİ İLE DAİRE SAKİNLERİNİ DAVET EDEBİLİRİZidilek
Private message Top
by TRK on Tue Nov 03, 2009 10:51 pm
Merhaba arkadaşlar,
Site yönetiminin zihniyeti bize hizmetten ziyade belediyenin memuru olduğunu gösteriyor.
Bu durumda site yönetiminin boğaziçi konut'tan alınması sorunlara kesin bir çözüm olacaktır.
Sitemizde oturan bir avukat varsa bize yol gösterebilir mi?
Yönetimin kiptaş'tan alınması ve profesyonel bir firmaya geçirilmesi için adımlar nelerdir?
selamlar,
TRK