İyi akşamlar arkadaşlar.
Seyrantepe sitesindeki inşaat faaliyetlerinin yavaşlaması nedeniyle ve daha fazla asabımın bozulmaması için bir süreliğine inşaat alanına gitmemeye karar vermiştim.

Ancak, daha fazla dayanamadım ve bugün bölgeye giderek inşaat alanını ayrıntılı olarak dolaştım.
Sevgili komşularım, gerçekten bu bölge bende alışkanlık yapmış. Dolaşırken içime yaşam sevinci doldu.

Temiz havası, ormanlık ve alabildiğine yeşillik alanı, şehrin gürültüsünden uzaklığı, sessizliği, bölgenin yağmur sonrası kendine has kokusu, manzarası, etrafına yapılmış ve yapılmakta olan sitelerin kalitesi, arazisinin yüksekliği… Ve tabiki oturacağım evin burada yapılıyor olması düşüncesi.

Neyse bu kadar edebiyat yeter. Size birazda inşaat alanında tespit ettiğim hususlardan bahsedeyim.
İnşaat alanındaki görüntü güzeldi. Gerçekten sıkı bir çalışma vardı. Bir yandan bina duvarlarının izolasyon ve sıvaları yapılıyor, diğer yandan kapalı garajların ve bina içlerinin inşaat faaliyeti devam ediyordu. İnanın, işçiler karınca gibiydi. Havanın düzelmesiyle birlikte işe sarılmışlar. Üşenmedim ve dolaşarak görebildiklerimi tek tek saydım. Beş aşağı beş yukarı 140 gibi bir rakam. Bunlar sadece bina dışında olanlar. Örnek daireye girdiğimde içerde de çalışanlar vardı. İnşaat alanını terketmeden evvel karşılaştığım bir işçi ile yaptığım görüşmede, hem yukardaki ve hem de aşağıdaki çadırların tam dolu olduğunu, Biat inşaatta 800-900 civarında işçi çalıştığını söyledi. Yani, daha önce sitede yazılan 1000 kişilik işçi sayısı doğru galiba. Bu arada bölgede dolaşan 5-6 tane de mühendis vardı. (Konuştuğum işçinin söylediğine göre mühendisler yeşil renk baret takıyorlarmış.)
Binaların dış izolasyonu ile ilgili olarak tespit ettiğim hususlara gelince; birazdan ekleyeceğim resimlerden de göreceğiniz gibi, iki ayrı renkte izolasyon malzemesi kullanıyorlar. Beyaz ve pembe renkte. Daha önce kullandıkları marka “Baumit” idi. “Baumit” marka izolasyon malzemelerini hala kullanıyorlar. Ancak yeni kullandıkları ve resimlerini çektiğim izolasyon malzemelerinin ambalajlarında ise “Yapıpor” markası yazıyordu.
Arkadaşlar, bu arada binaların 5’inci katlarına kadar dıştan kaplayacakları granit malzemenin rengini de tespit ettim. Maltepe 1’inci etapın renginden değil. Açık yeşil renk. Ekleyeceğim resimlerden görebilirsiniz. Bu renkleri seçen değerli mimar arkadaşımın tuhaf bir espri anlayışı varmış.

Zannedersem, ormandaki ağaçların renginden çok etkilenmiş. Bina girişlerinde kullandıkları granit, ağaç gövdesi renginde, KAHVERENGİ; dışarda kullandıkları granit ise ağaç yaprağı renginde, AÇIKYEŞİL… Değerli komşularım, ben de kararımı verdim. Tüm mobilyalarımı, yarından tezi yok değiştiriyor ve modaya uyuyorum. Kahverengi ve yeşil tonlarında eşya alıyorum. Hatta, arabamın rengini de değiştirerek yarı kahve yarı yeşil yapacağım. Böylece araziye de uyum sağlamış olurum.

(Sevgili proedit, bu renkleri seçtiğimden dolayı artık benimle hiç yazışmazsın herhalde.

)
Ve örnek daire. 105 m2’lik kilitliydi. 150 m2’lik ise şansıma açıktı. Kapı açıktı ama fotoğraf makinasının da bataryası ikaz vermeye başlamıştı. Merak etmeyin birkaç resim çekebildim. Birazdan ekleyeceğim. Örnek dairede tespit ettiğim en önemli hususlar ise mutfaktaki fırın, setüstü ocak ve davlumbaz markasıydı. Hepsi de “ARÇELİK”. Dış görünüş olarak bana güzel göründü. En azından her yerde servisi var.

Lavabo muslukları ise “E.C.A.” markaydı. Kaliteli gibi. Küçük tuvaletteki lavabo da hoşuma gitti. Resmini ekleyeceğim. Odalardaki laminantları da değiştirmişler. Daha öncekinin rengi koyu idi. Şimdiki biraz daha açık renkli. Maalesef resmini ekleyemiyeceğim.

Makinanın bataryası tükendi.
Sevgili komşular, fotoğraf makinasının bataryası bitmeseydi size kapalı garajdan da birkaç resim göndermeyi arzu ederdim. Garaj, bayağı uzun ve kapsamlı. Siteyi boydan boya dolaşarak tüm binaları yeraltından birbirine bağlıyor. Kapalı garajın doğu tarafına belli aralıklarla havalandırma kanalları koymuşlar. Batı tarafı, havalandırmayı doğal olarak sağlayacak şekilde zaten açık bırakılmış.Bazı yerlerde 2 katlı, bazı yerlerde ise 3 katlı oluyor. En güzeli de, sitenin giriş kapısından girdikten sonra tamamen yeraltından 1 nolu bloğa kadar gidebiliyor olmanız.
Ve son olarak, evlerimizin teslimi ile ilgili benim değerlendirmem; Mayıs ayında kuralar, Ağustos ayında teslim.

İyi akşamlar.
NOT: Resimleri birazdan ekleyeceğim.