| Welcome | |
|---|---|
| Hoş Geldiniz!!^_^<strong>KİPTASHABERCİTY</strong>.
Sitemizi Öncelikle Ziyaret Ettiğiniz İcin Teşekkürler. <a href="/profile.php?mode=register">ÜYE OLMAK İCİN BURAYA TIKLAYIN ---</a> |
|
ARKADAŞLAR BİAT İNŞAATIN ZOR DURUMA DÜŞTÜĞÜ İLE İLGİLİ OLARAK KİPTAŞLA VE BİAT İNŞAATLA GÖRÜŞTÜM.
HER İKİSİDE KESİNLİKLE BÖYLE BİRŞEY OLMADIĞI HERŞEYİN NORMAL SÜRECİNDE İŞLEDİĞİNİ HİÇ BİR PROBLEMİN OLMADIĞINI
SÖYLEDİLER.TESLİMİN MAYIS 2010 OLDUĞUNU YİNELEDİLER.BİAT YETKİLİSİ İSTEYENİN ŞANTİYEYİ GELİP GÖREBİLECEĞİNİ
ÖRNEK DAİREYİ GEZEBİLECEĞİNİ 600 KİŞİNİN ÇALIŞTIĞINI SÖYLEDİ.
BENCE ARKADAŞLAR BİATLA İLGİLİ ZOR DURUMA DÜŞMESİ KONUSUNU ÇOK FAZLA DİLLENDİRMEYELİM.BUNUN ENBAŞTA BİZ HAKSAHİPLERİNE ZARARI OLUR.ÇÜNKÜ BUTÜR ŞEYLER KONUŞULMAYA BAŞLAYINCA BİR FİRMA BATMAYACAKSADA BATAR.TEDARİKÇİLERİ MAL VERMEYİ KESER TAŞERONLAR
İŞ YAPMAZ HALE GELİR.DOLAYISİYLE BÖYLE BİR DURUMDA TESLİMLER ENAZ 3-5 AY GECİKİR.
KABA İNŞAATTA BİR PROBLEM YOK GİBİ GELİYOR BANA.ÜZERİNDE DURMAMIZ GEREKEN KONU İNCE İŞLERDEKİ MALZEME KALİTESİ.
1.ETAP GİBİ OLMAMASI İÇİN GEREKEN HERŞEYİ YAPMALIYIZ.BU KONUTLAR FİYATIYLA LÜKS KONUT STATÜSÜNDE DOLAYISİYLE KULLANILAN
BÜTÜN ÜRÜNLERİN 1.SINIF OLMASI GEREKİYOR.KİPTAŞ SATARKENDE BÖYLE DEDİ ZATEN.
hoca wrote:ARKADAŞLAR BİAT İNŞAATIN ZOR DURUMA DÜŞTÜĞÜ İLE İLGİLİ OLARAK KİPTAŞLA VE BİAT İNŞAATLA GÖRÜŞTÜM.
HER İKİSİDE KESİNLİKLE BÖYLE BİRŞEY OLMADIĞI HERŞEYİN NORMAL SÜRECİNDE İŞLEDİĞİNİ HİÇ BİR PROBLEMİN OLMADIĞINI
SÖYLEDİLER.TESLİMİN MAYIS 2010 OLDUĞUNU YİNELEDİLER.BİAT YETKİLİSİ İSTEYENİN ŞANTİYEYİ GELİP GÖREBİLECEĞİNİ
BENCE ARKADAŞLAR BİATLA İLGİLİ ZOR DURUMA DÜŞMESİ KONUSUNU ÇOK FAZLA DİLLENDİRMEYELİM.BUNUN ENBAŞTA BİZ HAKSAHİPLERİNE ZARARI OLUR.ÇÜNKÜ BUTÜR ŞEYLER KONUŞULMAYA BAŞLAYINCA BİR FİRMA BATMAYACAKSADA BATAR.TEDARİKÇİLERİ MAL VERMEYİ KESER TAŞERONLAR
İŞ YAPMAZ HALE GELİR.DOLAYISİYLE BÖYLE BİR DURUMDA TESLİMLER ENAZ 3-5 AY GECİKİR.
KABA İNŞAATTA BİR PROBLEM YOK GİBİ GELİYOR BANA.ÜZERİNDE DURMAMIZ GEREKEN KONU İNCE İŞLERDEKİ MALZEME KALİTESİ.
1.ETAP GİBİ OLMAMASI İÇİN GEREKEN HERŞEYİ YAPMALIYIZ.BU KONUTLAR FİYATIYLA LÜKS KONUT STATÜSÜNDE DOLAYISİYLE KULLANILAN

ahmet.egemen wrote:Merhaba benim endişem 13 ayda kabasını bitiremedikleri inşaatı
kalan 11 ayda bitirmek için acele ve özensiz davranma ihtimalleri
yoksa sözleşmede yazan tarihte teslim etmeleri halinde sıkıntı olmaz
diğer önemli konu okula giden çocukları olanlar için 1 yıl sonra taşınacağız
ama ortada okul ile ilgili hiçbir çalışma yok narcity nin okulunda yer kalırmı
bilinmez inşallah taşınma arası birde okul sorunumuz olmaz ulaşım konusuda
var tabii İETT samandıra-büyükbakkalköy kavşağından siteye dönen hat
koysa kadıköy e ulaşmamız çok kolay olur maltepe de bundan sonraki
etapların daha lüks konutlar olacağını otel ve kültür merkezi ile istanbul un
en büyük bölge parkınında o bölgede olacağını düşünürsek galiba bu pek
de hayal olmasa gerek
beykoz wrote:ahmet.egemen wrote:Merhaba benim endişem 13 ayda kabasını bitiremedikleri inşaatı
kalan 11 ayda bitirmek için acele ve özensiz davranma ihtimalleri
yoksa sözleşmede yazan tarihte teslim etmeleri halinde sıkıntı olmaz
diğer önemli konu okula giden çocukları olanlar için 1 yıl sonra taşınacağız
ama ortada okul ile ilgili hiçbir çalışma yok narcity nin okulunda yer kalırmı
bilinmez inşallah taşınma arası birde okul sorunumuz olmaz ulaşım konusuda
var tabii İETT samandıra-büyükbakkalköy kavşağından siteye dönen hat
koysa kadıköy e ulaşmamız çok kolay olur maltepe de bundan sonraki
etapların daha lüks konutlar olacağını otel ve kültür merkezi ile istanbul un
en büyük bölge parkınında o bölgede olacağını düşünürsek galiba bu pek
de hayal olmasa gerek
19-Z hukukçular kadıköy otobüsü 1. etapın oraya kadar geliyor.
ahmet.egemen wrote:Merhaba arkadaşlar 2 gündür canım çok sıkkın sebebi çarşamba günü şantiyeye gittim
bir yolunu bulup içeri girdim 150 metrelerin manzarası nasıl diye. o da ne balkondan bakınca önünüzde
kocaman bir duvar çin seddi gibi kiptaşın değerli mimarları binaların genel merdivenini bina dış cephesine
koymuşlar hemde binanın dış cephesinden en az 3 metre taşarak 1-6 arası bütün blokları tek tek dolaştım
sonuç balkonda otururken yada salon camından bakarken bir taraf deniz manzarası diğer taraf
duvar.manzarayı yarı yarıya kapatmışlar bunu yaparken ne düşündüler insanlar evlerine çıkarken
muhteşem deniz manzarasını seyrederek mi çıksınlar dediler acaba insanlar değil 20. kata 2. kata bile
çıkmak için asansör çağırır 1. etaptaki gibi binanın dışına taşmadan da bu işi pek ala yapabilirlerdi hiç
kullanılmayacak bir merdiveni yaparken insanların zamanının çoğunu geçireceği salon ve balkonun
görüş açısını yarı yarıya kapatmışlar ilk günden beri çok akıllıca bir yatırım yaptığımı düşünürken 2 gündür pişmanlı yaşıyorum katalogda böyle bir görüntü yok sorsak kiptaş a bize şzleşmenin bilmem kaçıncı maddesine göre kat planlarında
değişiklik yapma hakları olduğundan cart-curt bahsedecekler evet ama bu plan değişikliği tüketici aleyhine mi
olmalı üstelik teknik bir zorunluluk yokken [örn.1.etep] sırf sivri akıllı biri istedi diye kısacası biz burada evin
sıvasından boyasından bahsederken adamlar bize çok fena kazık atmış 250 milyara duvar manzaralı evler
hepimize hayırlı olsun
hoca wrote:ARKADAŞLAR BİAT İNŞAATIN ZOR DURUMA DÜŞTÜĞÜ İLE İLGİLİ OLARAK KİPTAŞLA VE BİAT İNŞAATLA GÖRÜŞTÜM.
ozoerdal wrote:hoca wrote:ARKADAŞLAR BİAT İNŞAATIN ZOR DURUMA DÜŞTÜĞÜ İLE İLGİLİ OLARAK KİPTAŞLA VE BİAT İNŞAATLA GÖRÜŞTÜM.
Arkadaşlar 1. etap gibi olmaması derken ne demek istiyosun pek anlamadım
ne olmuş 1. etap'a ????* bundan iyisi can sağlığı siparişe göre ev istiyosan gidiceksin dışardan 400.000dolara alıcaksın hatta kiptaşın dragos konakları var orası süper bak tavsiye ederim 900.000 dolar... örnek vereceksen 1. etap'ı değil de başka yerleri örnek ver..
hoca wrote:ozoerdal wrote:hoca wrote:ARKADAŞLAR BİAT İNŞAATIN ZOR DURUMA DÜŞTÜĞÜ İLE İLGİLİ OLARAK KİPTAŞLA VE BİAT İNŞAATLA GÖRÜŞTÜM.
Arkadaşlar 1. etap gibi olmaması derken ne demek istiyosun pek anlamadım
ne olmuş 1. etap'a ????* bundan iyisi can sağlığı siparişe göre ev istiyosan gidiceksin dışardan 400.000dolara alıcaksın hatta kiptaşın dragos konakları var orası süper bak tavsiye ederim 900.000 dolar... örnek vereceksen 1. etap'ı değil de başka yerleri örnek ver..
Arkadaşım nereden ev alacağıma ben karar veririm.Bu işleride iyi bilirim.Yukarıda 1.etapla ilgili şikayetleri okumadın galiba önce onları oku.
Benim 1.etapla bir ilgim yok buradaki şikayetlere dayanarak söyledim.Paranın miktarı değil karşılığında ne aldığın önemli.
dragos maltepeye göre daha ucuz,çünkü kaliteli.Mesele verdiğin paranın karşılığını almak.100.000 DE OLABİLİR 1.000.000 da olabilir.
Senin tavsiyelerine ihtiyacım yok.Ayrıca benim yazımıda dikkatli okumamışsın.Ben kiptaşa ve müteahhit firmaya haksızlık yapılmamasını
istiyorum yazımın anafikri bu.İstersen tekrar oku.Haklı eleştirilerin yanındayım ama haksız eleştirilerede karşı olmamız lazım.
proedit wrote:hoca wrote:ARKADAŞLAR BİAT İNŞAATIN ZOR DURUMA DÜŞTÜĞÜ İLE İLGİLİ OLARAK KİPTAŞLA VE BİAT İNŞAATLA GÖRÜŞTÜM.
Sn. Hoca. Yazınızı okuyunca iki deyiş aklıma geldi. "Kimse yoğurdum ekşi demez" ve "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz". Çalıştığım iş dolayısıyla özellikle bu ekonomik sıkıntı döneminde batan birçok firma gördüm, ancak öncesinde hiçbirisi "Ben batıyorum, benimle ticareti kesin demedi" Amacımız elbette bu firmayı batırmak değil, sadece bu forumun okuyucularını bilgilendirmek ve farkındalık yaratmak. Bu forumu Kiptaş'tan da birilerinin okuduğunu tahmin ediyorum, tabi dikkate alıp almamak onlara kalmış. Onlar bizi sözleşme imzalayarak Kiptaş'a ipleri vermişiz gibi de görüyor olabilirler. Bu forumda yazan herkes bir nevi gönüllü şantiye/kiptaş denetçisi gibi çalışıyor. Eski yazılarda karot numunelerinin raporundan bile bahsediliyordu.
Size şantiyeyi, örnek daireyi gezebilirsiniz diyen arkadaşın adını merak ettim. Birkaç kez şantiyeye kapıdan girmeye teşebbüs ettim ancak kapıdaki görevli her seferinde "Yassah" diyerek beni çevirdi. Aslında çokta haksız değil, bu aşamada olan bir şantiyeye kontrolsüz giriş birçok kazaya davetiye de çıkarıyor.
Bu tip istihbarat niteliğinde bilgilerin her zaman paylaşılması taraftarıyım. Şahsım adına verdiğim bilgileri birkaç kanaldan teyit ettikten sonra paylaşmayı tercih ediyorum.
ahmet.egemen wrote:Arkadaşlar size pes diyorum. ben adamlar evimizin balkon ve salon manzarasının önüne çin
seddi yapmışlar diyorum siz hala benim evim senin evini döver muhabbeti yapıyorsunuz
ahmet.egemen wrote:Merhaba arkadaşlar 2 gündür canım çok sıkkın sebebi çarşamba günü şantiyeye gittim
bir yolunu bulup içeri girdim 150 metrelerin manzarası nasıl diye. o da ne balkondan bakınca önünüzde
kocaman bir duvar çin seddi gibi kiptaşın değerli mimarları binaların genel merdivenini bina dış cephesine
koymuşlar hemde binanın dış cephesinden en az 3 metre taşarak 1-6 arası bütün blokları tek tek dolaştım
sonuç balkonda otururken yada salon camından bakarken bir taraf deniz manzarası diğer taraf
duvar.manzarayı yarı yarıya kapatmışlar bunu yaparken ne düşündüler insanlar evlerine çıkarken
muhteşem deniz manzarasını seyrederek mi çıksınlar dediler acaba insanlar değil 20. kata 2. kata bile
çıkmak için asansör çağırır 1. etaptaki gibi binanın dışına taşmadan da bu işi pek ala yapabilirlerdi hiç
kullanılmayacak bir merdiveni yaparken insanların zamanının çoğunu geçireceği salon ve balkonun
görüş açısını yarı yarıya kapatmışlar ilk günden beri çok akıllıca bir yatırım yaptığımı düşünürken 2 gündür pişmanlı yaşıyorum katalogda böyle bir görüntü yok sorsak kiptaş a bize şzleşmenin bilmem kaçıncı maddesine göre kat planlarında
değişiklik yapma hakları olduğundan cart-curt bahsedecekler evet ama bu plan değişikliği tüketici aleyhine mi
olmalı üstelik teknik bir zorunluluk yokken [örn.1.etep] sırf sivri akıllı biri istedi diye kısacası biz burada evin
sıvasından boyasından bahsederken adamlar bize çok fena kazık atmış 250 milyara duvar manzaralı evler
hepimize hayırlı olsun

[img][url=http://www.imageposter.com/uploads/get/668583][img]http://www.imageposter.com/storage/t164/19309DSC06239__1024x768_.jpg[/img]

dapiran wrote:Selamlar,
Ben hariç giden tüm arkadaşlar rahatça gezebilmişsabahki mesajımda bahsettiğim olay toshi nin fotoğraflarından 6. sıradakinde net olarak görünüyor.
dapiran wrote:Az önce uzun uzadıya yazdığım mesajı yanlışlıkla esc tuşuna basıp kaybettim şimdi kısaca tekrar yazmam gerekiyorMukap hoşgeldin Resimler için çok
teşekkürler mese. Cok şanslısın çünkü benim peşime düşen siyah bir pickup ın telsiz talimatıyla 1. blok civarında daha aracımdan inmeden görevlilerce
şutlandımmalzemeler konusunda bir sorum olacak ben pek anlamam ama daha iyi anlayen proedit ve ya sizler yorum yapabilirsiniz. Seyrantepe ve
Yeşiltepe de Pencere kenarlarına yapılan beyaz ya da krem rengi daireyi güzel gösteren malzeme (adı nedir bilmiyorum) gördüğüm kadarıyla 1.Etaptaki gibi pencerelerin tüm kenarlarına yapılmıyor, Sadece üst kısımlara ve salon camlarının alt kısmına yapılıyor. İnşaat sahasını gezerken hazır pimapen gibi çerçeve şeklinde dizili malzemeler gördüm gidip inceleyemedim ama sanırım küçük oda camlarının etrafına kalıp gibi geçiriveriyorlar bunları.. Bu üzerinde
durulmaması gereken bir ayrıntımıdır bilemiyorum yorumlarınızı bekliyorum. syg.
ahmet.egemen wrote:Arkadaşlar seyrantepe deki blokların çıkıntıları ile ilgili kiptaş tan mesaj geldi 27.12.2007 tarihinde çıkan bir
yasaya göre 51.5 metre ve daha yüksek binalarda yapılması zorunlu bir uygulama imiş ve bunuda dairelerin
alanını daraltmadan en iyi bu şekilde yapabiliyorlarmış bu arada meşe sizin dairelerin kapılarıda çok orijinal
dapiran wrote:Merhaba Proedit. Bıraksalar ototparka park eden ilk araç olabilirdimO taraftan gitmek hiç aklıma gelmedi yoluda tam olarak bilmiyorum. Gülsuyu köprüsünden çıktığında mı İski binası dediğin yere ulaşıyorsun ?
Böylesi araç için çok daha iyi olabilir. Zira bir karış toz ve çamurla geri dönüyorum her gidişimde..
demir wrote:Herkese merhaba, geçtiğimiz ay seyrantepe 150 m2 konutlardan alarak ben de aranıza katıldım. Yangın merdiveninin çıkıntısı konusu gerçekten üzücü ve tuhaf, çünkü dikkat ederseniz sitedeki kat planında çıkıntı görünüyor ama blok girişinin 3+1 daireler arasından olduğu durumda 2+1 daireler arasında çıkıntı oluşuyor. Tersi durumuda yani blok girişi 2+1 daireler arasında ve yangın merdiveni 3+1'ler arasında olduğunda 3+1 dairelerin mutfak ve balkonları daha uzun olduğu için bu çıkıntı oluşmuyor, ters girişli bloğun kat planı sitede yok fakat 1. Etaptaki arkadan girişli olan bloklar bu şekilde yapılmış. Yangın merdiveni bölümünde bir merdiven ve bir asansör bulunduğuna göre ve 1. etapta da aynıları varolmasına rağmen çıkıntı olmadığına göre bizim yangın merdiveni boşluklarının bu kadar büyük olmasına neyin sebep olduğunu merak ediyorum.

mese wrote:Öncelikle aramıza hoş geldin demir arkadaş. Hayırlı olsun.
Yazdığın konuya gelince, binaları dolaştığım zamanlar bu hususa hiç dikkat etmedim. Ancak, senin de belirttiğin gibi, çıkıntıdan dolayı 1'inci etapa kıyasla daha uzun olması lazım. Esas sorun; bu uzunluk daire kapılarının bulunduğu ana giriş tarafında mı, yoksa yangın merdiveni ve asansörünün bulunduğu pek fazla kullanılmayacak olan bölümde mi? Bunu da ancak gidip görmekle anlayabiliriz. İyi geceler.
oakgun wrote:Konut satış sözleşmesinde yeralan bir maddeye göre kiptaş istediği konutu kura dışında tutarak satış yapabiliyor. Bu konuda bir bilgisi olan var mı? Umarim Kiptas bu tip bir uygulamayla satamadiği konutlari biran önce satmaya çalışmaz...
hoca wrote:oakgun wrote:Konut satış sözleşmesinde yeralan bir maddeye göre kiptaş istediği konutu kura dışında tutarak satış yapabiliyor. Bu konuda bir bilgisi olan var mı? Umarim Kiptas bu tip bir uygulamayla satamadiği konutlari biran önce satmaya çalışmaz...
Selam
Bu konuyu kiptaşla daha önce görüşmüştüm.Bana söylenen, kuralar çekildikten sonra satılmayan konut kalırsa bu konutların şatışı kurasız yani
isteyen istediği daireyi alacak.
Fakat bildiğim kadarıyla şöyle bir uygulama var:Bir bloktaki daire sayısı kadar haksahibi biraraya gelip kendi aralarında kimin hangi daireyi
alacağı hususunda anlaşır ve bunu kiptaşa iletirse o blok kura dışı bırakılabiliyor.Bu paylaşım sitesinde böyle bir girişim yapılabilir.Tabii
önce kiptaşla bu konuyu net olarak görüştükten sonra.
proedit wrote:Sözleşmede şöyle bir ifade hatırlıyorum ancak tam emin değilim: "Kiptaş isterse bazı daireleri kura dışı tutabilir" Eğer böyle bir durum olursa Kiptaş satamadığı daireleri baştan kuraya sokmayacak.
hoca wrote:Merhaba arkadaşlar
Biat inşaatın genel merkeziyle görüştüm ,seyrantepe örnek dairelerin hazır olduğunu, isteyenin görebileceğini söylediler.
Girişte problem olursa, şantiyede proje sorumlusu Mustafa Akın bey,in ismini söyleyerek girebilirsiniz dediler.
mese wrote:
İyi akşamlar sevgili proedit. Resim için eline sağlık. Yapılmakta olan 4 nolu blokun hemen yanında katları çıkmak için gerekli olan bir vinç vardı. Katların yükselmesiyle birlikte onu da yükseltiyorlardı. Ancak, gönderdiğin resimde şu anda o yok. Sökmüşler gibi gözüküyor. Bu konuda bilgin varmı?
mese wrote:İyi akşamlar proedit. Bu akşam iş dönüşü inşaat bölgesine uğradım. Aşağıdaki ana yoldan, uzaktan da olsa kısa bir süre inşaat bölgesini izledim. Dediğin gibi 4 ve 5 nolu bloklar arasındaki vinçi kullanıyorlar. 4 nolu blok, bana göre biraz yavaş ta olsa ilerliyor. Söktükleri vinç ve bir başkasını daha ilköğretim okulunun yapılacağı yere (Yeşiltepe bölgesinin yanı) taşıyıp kurmuşlar. Zannedersem ilköğretim okulunun inşaatına da yakında başlıyacaklar. 2'nci etapın teslimine bitirirler diye düşünüyorum. Tekrar herkese iyi akşamlar.
proedit wrote:mese wrote:İyi akşamlar proedit. Bu akşam iş dönüşü inşaat bölgesine uğradım. Aşağıdaki ana yoldan, uzaktan da olsa kısa bir süre inşaat bölgesini izledim. Dediğin gibi 4 ve 5 nolu bloklar arasındaki vinçi kullanıyorlar. 4 nolu blok, bana göre biraz yavaş ta olsa ilerliyor. Söktükleri vinç ve bir başkasını daha ilköğretim okulunun yapılacağı yere (Yeşiltepe bölgesinin yanı) taşıyıp kurmuşlar. Zannedersem ilköğretim okulunun inşaatına da yakında başlıyacaklar. 2'nci etapın teslimine bitirirler diye düşünüyorum. Tekrar herkese iyi akşamlar.
İyi akşamlar meşe. Okul alanının orada bir süredir başka bir vinç vardı diye hatırlıyorum, ikinci bir vinci de mi oraya kurmuşlar? Aynı alanda bir süredir tünel kalıplar da depolanmıştı. Forumdaki 7.02.2009 tarihli bir mesajda bu vinç görülüyor:
http://www.imageposter.com/uploads/get/597400
mese wrote:proedit wrote:mese wrote:İyi akşamlar proedit. Bu akşam iş dönüşü inşaat bölgesine uğradım. Aşağıdaki ana yoldan, uzaktan da olsa kısa bir süre inşaat bölgesini izledim. Dediğin gibi 4 ve 5 nolu bloklar arasındaki vinçi kullanıyorlar. 4 nolu blok, bana göre biraz yavaş ta olsa ilerliyor. Söktükleri vinç ve bir başkasını daha ilköğretim okulunun yapılacağı yere (Yeşiltepe bölgesinin yanı) taşıyıp kurmuşlar. Zannedersem ilköğretim okulunun inşaatına da yakında başlıyacaklar. 2'nci etapın teslimine bitirirler diye düşünüyorum. Tekrar herkese iyi akşamlar.
İyi akşamlar meşe. Okul alanının orada bir süredir başka bir vinç vardı diye hatırlıyorum, ikinci bir vinci de mi oraya kurmuşlar? Aynı alanda bir süredir tünel kalıplar da depolanmıştı. Forumdaki 7.02.2009 tarihli bir mesajda bu vinç görülüyor:
http://www.imageposter.com/uploads/get/597400
Evet, proedit. 2'nci vinçide kurmuşlar. Hadi hayırlısı.
hasipsazak wrote:maltepe seyrantepeliler merhabalar,,ben ilk defa yazıyorum ama iyi bir okuyucuyum,,dün inşaat sahasını gezmeye gittim..bu arada 1 etaptan yetkili bir arkadaşla sohbet ettim..bana ifadesi 3 etap yerleri yap sat usuluyle kiptaşla anlaştıklarını..seyrantepe durumun cok vahim olduğunu en az üyeler kadar endişe duyduounu ve bu duruma cok üzülüğünü söyledi..anladığım ve hissettiğim kadrıyla seyrantepe çileli,,harkese selamlar
marmara wrote:ARKADAŞLAR BENDE KILİŞELEŞMİŞ TABİRLE BU FORMU UZUN ZAMANDAN BERİ İZLEMEKTEYİM BU ZAMANA KADAR BİR KEZ MESAJ YOLLADIM.
BAZEN ÖYLE MESAJLAR OKUYORUMKİ HALİMİZE GÜLEYİM Mİ AĞLIYAYIM MI BİLEMİYORUM. ŞUNUDA İFADE ETMELİYİM Kİ BUNUN DIŞINDA ÇOK ARAŞTIRAN
SORGULAYAN ARKADAŞLAR VAR. ONLARI BUNUN DIŞINDA TUTUYORUM. ÖRNEK OLARAK TAM BİR AYDAN BERİ YAYINLANAN HABER, NEYMİŞ 2. ETAPTA
SEYRANTEPEDEKİ EVLERİN PENCERELERİN ETRAFINDAKİ ÇERÇEVELER BETONDANMIŞ 1. ETAPINKİLER ÇOK DAHA KALİTELİYMİŞ ONUDA 1. ETAPTAKİ
YETKİLİ SÖYLEMİŞ. BİZİM SAZANLARDA HEMEN BUNA BALIKLAMA ATLIYOR. SEN BUNU NEREDEN ÖĞRENDİN ORADAKİ AMELE ZİHNİYETLİ HERKİMSEDEN
BURADA ÇOK TAKTİR ETTİĞİM BAZI ARKADAŞLARIN DEDİĞİ GİBİ KİMSE YOĞURDUM EKŞİ DEMEZ SÖZÜ GİBİ. ARKADAŞLAR İŞİN DOĞRUSU
İNŞAAT KABA OLDUĞU İÇİN TABİİ Kİ BETONDAN OLACAK ADAM İNŞAATIN ÖNÜNE KABA İNŞAATIN İLERLEYEN SAFHALARINDA YARLEŞTİRMEK ÜZERE
FİBERGLASS MALZEMEDEN OLAN DIŞ PENCERE KAPLAMALARINI YIĞMIŞ DURUMDA. SEVGİLİ ARKADAŞLAR LÜTFEN 1. ETAP YETKİLİLERİ DEDİĞİNİZ YETKİLİ DEMİYORUM
ARTIK ZAVALLILARIN DEDİKLERİNE BALIKLAMA ATLAMAYIN. ARAŞTIRIN. ÇÜNKÜ STANDART AYNI. TAKİP ETMEK İSTİYORSANIZ BİAT İNŞAATIN
SİTENİN ÜSTÜNDEKİ ŞANTİYE ŞEFLİĞİNDEN YADA PEK TAVSİYE ETMEM KELLE KOLTUK GİDEREK İNŞAATA GİREBİLİRSENİZ DAHA NET ÖĞRENEBİLİRSİNİZ.
HERKESE SELAMLAR.

ziyaaskar wrote:31/07/2009 tarihli resimler ektedir. Resimlerden birinde tahminen baz istasyonu olan Yesiltepenin hemen onundeki yapıya dikkatinizi çekerim.
Açıkçası bu olay hiç hoşuma gitmedi. Baz istasyonu yanında oturmak hiç güzel olmasa gerek? Ne diyorsunuz
Ayrıca bu baz istasyonu 1.etapa da epey yakın sayılır.
Selamlar
hoca wrote:ARKADAŞLAR MERHABA
SEYRANTEPE ÖRNEK DAİRELERİ GÖRMEK İSTİYORSANIZ ŞU YOLU TAKİP EDİN LÜTFEN
YEŞİLTEPE NİN ÖNÜNDEN GEÇİP SEYRANTEPE ŞANTİYE YOLUNU TAKİP EDİN (AÇIK OLAN TEK YOL BURASI ZATEN)
GÜVENLİK DURDURURSA MUSTAFA AKIN BEY LE GÖRÜŞTÜM GELİP ÖRNEK DAİREYİ GÖREBİLİRSİN DEDİ DERSİNİZ.
YEŞİLTEPE ŞANTİYESİNİ GEÇİP SEYRANTEPE YE ALIŞVERİŞ MERKEZİNİN YANINDAN GİREBİLİRSİNİZ.
YEŞİLTEPE NİN ORADAKİ GÜVENLİĞİ GEÇTİKTEN SONRA NEREYE GİDİYORSUN DİYEN KİMSE YOK.
ORADAN 1 NOLU BLOKTAKİ ÖRNEK DAİREYE ULAŞABİLİRSİNİZ.DİLEDİĞİNİZ KADAR GEZEBİLİRSİNİZ.
HİÇ BİR MANİ YOK.YOLLAR BOZUK TABİİKİ.ÖRNEK DAİRENİN SADECE PARKELERİ YAPILMAMIŞ ,KAPILAR ISLAK ZEMİNLER
VE MUTFAK DOLAPLARI TAKILMIŞ.BEN BAKTIM ÖNEMLİ BİR PROBLEM YOK.HER BLOKTA YOĞUN ÇALIŞMALAR VAR.
UZAKTAN ÇALIŞMA YOK GİBİ GÖZÜKÜYOR AMA ŞANTİYEYE GİRİNCE CİDDİ BİR ÇALIŞMA OLDUĞUNU GÖRÜYORSUNUZ.
BUNDAN SONRAKİ İŞLER DAHA ZİYADE BLOKLARIN İÇİNDE OLACAK.BANA MAYIS 2010 A BİTMEZ GİBİ GELİYOR AMA
ÇOKTA GECİKECEĞİNİ ZANNETMİYORUM.SELAMLAR.
mese wrote:hoca wrote:ARKADAŞLAR MERHABA
SEYRANTEPE ÖRNEK DAİRELERİ GÖRMEK İSTİYORSANIZ ŞU YOLU TAKİP EDİN LÜTFEN
YEŞİLTEPE NİN ÖNÜNDEN GEÇİP SEYRANTEPE ŞANTİYE YOLUNU TAKİP EDİN (AÇIK OLAN TEK YOL BURASI ZATEN)
GÜVENLİK DURDURURSA MUSTAFA AKIN BEY LE GÖRÜŞTÜM GELİP ÖRNEK DAİREYİ GÖREBİLİRSİN DEDİ DERSİNİZ.
YEŞİLTEPE ŞANTİYESİNİ GEÇİP SEYRANTEPE YE ALIŞVERİŞ MERKEZİNİN YANINDAN GİREBİLİRSİNİZ.
YEŞİLTEPE NİN ORADAKİ GÜVENLİĞİ GEÇTİKTEN SONRA NEREYE GİDİYORSUN DİYEN KİMSE YOK.
ORADAN 1 NOLU BLOKTAKİ ÖRNEK DAİREYE ULAŞABİLİRSİNİZ.DİLEDİĞİNİZ KADAR GEZEBİLİRSİNİZ.
HİÇ BİR MANİ YOK.YOLLAR BOZUK TABİİKİ.ÖRNEK DAİRENİN SADECE PARKELERİ YAPILMAMIŞ ,KAPILAR ISLAK ZEMİNLER
VE MUTFAK DOLAPLARI TAKILMIŞ.BEN BAKTIM ÖNEMLİ BİR PROBLEM YOK.HER BLOKTA YOĞUN ÇALIŞMALAR VAR.
UZAKTAN ÇALIŞMA YOK GİBİ GÖZÜKÜYOR AMA ŞANTİYEYE GİRİNCE CİDDİ BİR ÇALIŞMA OLDUĞUNU GÖRÜYORSUNUZ.
BUNDAN SONRAKİ İŞLER DAHA ZİYADE BLOKLARIN İÇİNDE OLACAK.BANA MAYIS 2010 A BİTMEZ GİBİ GELİYOR AMA
ÇOKTA GECİKECEĞİNİ ZANNETMİYORUM.SELAMLAR.
Bilgi için teşekkürler hoca arkadaş. Kapı ve dolaplar hakkında biraz daha ayrıntı verebilirmisin. Çektiğiniz resim varmı?
matador wrote:Şantiyeyi uzaktan olsada inceledim 4. bloğun hala kaba inşaatı devam etmekte. Daha çok yangın merdiveni çıkışlarına baktım hakikaten çıkıntı 1. etaba göre daha fazla 105 m2 lerde balkon görüş açısını engellemiş. 1.etabı inceledim dış görünüşü binaların güzel ama daire iç malzeme kalitesi umduğum kadar iyi değil. Proedit gecenin 4 ünde şantiye ziyareti aşmışsınız olayı.
mese wrote:Sevgili proedit, okuduğum kadarı ile benim rekorumu egale etmişsin.Ben bir ara sabah, hava ağarırken, saat: 05.30-06.00 arasında gitmiştim. Dediğin gibi tertemiz hava vardı. Bu arada beni kötü düşüncelere sevk ediyorsun.
Şimdi, gece, zifiri karanlıkta bölgenin nasıl olduğunu görmek için, oraya gitmez miyim ben. Ne olur ne olmaz diye şöyle yanıma kalın bir sopa!. Malum ıssız, ormanlık bölge ya. Dört ayaklı vahşisi de var iki ayaklısı da. Tedbirli olmak lazım.
![]()
Unutmadan, matador arkadaş, balkon görüşünü kısmen engelleyen çıkıntının bulunduğu bölüm 150 metrekareliklerin bulunduğu tarafta. Bu arada, bu 4’üncü blokta ne bitmez binaymış.Vallahi işim olmasa gidip yardım edeyim diyeceğim de neyse. Bekleyeceğiz artık. Kaplumbağa hızı ilede olsa devam ediyor. Sabır...
proedit wrote:mese wrote:Sevgili proedit, okuduğum kadarı ile benim rekorumu egale etmişsin.Ben bir ara sabah, hava ağarırken, saat: 05.30-06.00 arasında gitmiştim. Dediğin gibi tertemiz hava vardı. Bu arada beni kötü düşüncelere sevk ediyorsun.
Şimdi, gece, zifiri karanlıkta bölgenin nasıl olduğunu görmek için, oraya gitmez miyim ben. Ne olur ne olmaz diye şöyle yanıma kalın bir sopa!. Malum ıssız, ormanlık bölge ya. Dört ayaklı vahşisi de var iki ayaklısı da. Tedbirli olmak lazım.
![]()
Unutmadan, matador arkadaş, balkon görüşünü kısmen engelleyen çıkıntının bulunduğu bölüm 150 metrekareliklerin bulunduğu tarafta. Bu arada, bu 4’üncü blokta ne bitmez binaymış.Vallahi işim olmasa gidip yardım edeyim diyeceğim de neyse. Bekleyeceğiz artık. Kaplumbağa hızı ilede olsa devam ediyor. Sabır...
Ortam çok karanlık, hiç birşey görünmüyor sadece 5. bloğun üzerinde bir ışık var, o da çok cılız kalıyor. Ben çocuk olduğu için arabadan çıkmadım, şantiyeyi o saatte dolaşmak pek akıl karı değil. Ev sahibi olduğunuzu anlatana kadar hırsız muamalesi görmek işten bile olmaz. Bu arada sevgili meşe 4. blok ile ilgili düşüncene katılıyorum. Elbirliği ile hafta sonları gidip şu Biat'a yardım edelim diyorum artık.
Değerli komşularım, bir süredir hem Kiptaş'tan hem de Biat'tan bir şantiye tanıtım gezisi talebinde bulunmayı düşünüyorum. Ne dersiniz böyle bir gezi faydalı olur mu? Katılır mısınız? Mesela bir pazar günü olabilir. Böylece burada paylaştığımız kulaktan duyduğumuz bilgileri, hafiyelik yaparak gizli gizli şantiyede aldığımız görüntüleri yerinde birinci ağızlardan duymuş/görmüş oluruz. Tabi bu arada bu tip Kiptaş/Biat'ın yaklaşımı önemli, tek başına gitmek istersem çok ilgilenilmeyebilir ancak bir grup ile gidersek daha ciddi olacaktır.
mese wrote:Gruba beni de dahil edebilirsin proedit. Ancak, oakgun gibi benimde şahsi fikrim, kabul etmeyecekleri yönünde.
demir wrote:Hekese merhaba, haftasonu şantiyeye gitme fırsatım oldu, pazar günü 4. blokta 17.katın (bahçe katları+giriş+15 normal kat) tavan kalıplarının yarısının tamamlanmış olduğunu gördüm. İlerleme hızına göre bir hesap yapınca kabaca her 2 hafta 5 kat beton atılıyor. Bu durumda kalan 5 katın önümüzdeki 2 haftada tamamlanacağı, çatıdaki asansör kuleleri ve olabilecek gecikmeyi de gözönünde bulundurunca Ağustos ayı sonuna kadar tüm beton atma işinin biteceğini düşünüyorum. Kalan 9 bloktan 6'sının tüm tuğla işi bitmiş durumda ve bunlardan 2 tanesinin tüm dış sıvası da tamamlanmış. Ayrıca tuğlası örülen blokların görebildiğim çoğunda 8-10. katlara kadar iç sıvası (sanırım alçı sıva, çünkü beyaz renkte) yapılmış gözüküyor. Henüz tuğla örülmemiş 3 bloktan birisinin tüm katlarına tuğlalar taşınmış ve katlarda yığılı, diğerlerine ise taşınıyordu. Bu şekilde giderse yılsonundan önce ince işler yapılmaya başlanabilir diye düşünüyorum.
Taze bir haber paylaşayım, biraz önce baktım, Kiptaş'ın sitesinde 150 m2 fiyatı da artık yok, anlaşılan hepsi satılmış, sadece 125 m2 fiyatı var.
Şantiye gezisi organizasyonu olursa ben de seve seve katılırım.
Görüşmek üzere..
toshi wrote:Merhaba
Bir organizasyonda çok büyük ihtimalle katılırım.
yukarıdaki 150 mt2 haberiyle ilgili de hani kötü haber vermeyi sevmem ama ben mi yanlış yere bakıyorum bilmiyorum az önce baktığımda hala fiyatlar içerisinde 150 liklerin fiyatları gelmekte.
Selamlar
proedit wrote:toshi wrote:Merhaba
Bir organizasyonda çok büyük ihtimalle katılırım.
yukarıdaki 150 mt2 haberiyle ilgili de hani kötü haber vermeyi sevmem ama ben mi yanlış yere bakıyorum bilmiyorum az önce baktığımda hala fiyatlar içerisinde 150 liklerin fiyatları gelmekte.
Selamlar
http://www.kiptas.com.tr/PDF/maltepe09.xls adresinde 150 m2 fiyatı yok. Sanırım daha önce bu dosyaya baktınız, eski dosya bilgisyaraınızdaki Temporary Internet Files klasöründe kalmış. Bu klasörün içeriğinin tamamını silip tekrar girmeyi denerseniz dosyanın değiştiğini göreceksiniz. Dosya ismi aynı kaldığı için bilgisayarlar Kiptaş'ın sitesinden tekrar indirmiyor o nedenle eski dosyayı görüyorsunuz.

ozoerdal wrote:arkadaşlar hepinizi selamlayarak konuya girmek istiyorum
ben 1. etap hak sahiplerindenim.
1. etap için aldığım bilgiyi paylaştığımda 15 ağustos demiştim 23 ağustos resmi olarak açıklandı.
ancak inanan oldu inanmayan oldu inanacak kadar enayi değiliz diyenlerde oldu.
gelelim size yani 2. etap'a ocak ta kuralarınız çekilecek
sizlerde inanıp inanmamakta tabiiki serbestsiniz..
hepiniz için hayırlısı olur inşallah..
mese wrote:İyi akşamlar arkadaşlar.
08.08.2009, cumartesi sabahı erken saatlerde, son durumu yine kendi gözlerimle görmek için bölgeye gittim. Örnek dairelerin bulunduğu binaya girip birkaç fotoğraf çektim. Sizlerle paylaşıyorum.
150 metrekarelik örnek dairelerin dış kapıları kilitli olduğu için onların içine giremedim. O bakımdan, 150 m2 hak sahibi komşular kusura bakmasın. Resimler sadece 105’liklerden.![]()
oakgun wrote:1. Etap için şerefiye bedelleri (minimum - maximum) açıklandı mı bilgisi olan var mı?
Sözleşmede bu konuyla ilgili sadece 1 madde var; şerefiye bedelleri daire satış bedelinin %10'unu aşamaz diyor.
Kiptas'in uygulayacağı şerefiye bedellerini merak ediyorum doğrusu...

mese wrote:Herkese iyi akşamlar.
Arkadaşlar, cumartesi günü akşama doğru, hem spor hem fotoğraf çekimi amaçlı yine Seyrantepe bölgesine gittim. Bölge, sanki yayla gibi püfür püfür esiyordu. Buranın oksijeni ve ormanı galiba bende alışkanlık yaptı.![]()
Neyse, bölgeyi yine ayrıntılı olarak dolaştım. Ve moralim bayağı yükseldi. İnşaat tam hız gidiyor. Binaların ve özellikle her iki örnek dairenin ayrıntılı fotoğraflarını çektim. Sizlerle paylaşıyorum. (Önce bölge fotoğraflarını gönderiyorum.)
NOT: Bu arada tebrikler sevgili ziyaaskar. Yeşiltepe bölgesindeki sızmanız başarılı olmuş.
proedit wrote:oakgun wrote:1. Etap için şerefiye bedelleri (minimum - maximum) açıklandı mı bilgisi olan var mı?
Sözleşmede bu konuyla ilgili sadece 1 madde var; şerefiye bedelleri daire satış bedelinin %10'unu aşamaz diyor.
Kiptas'in uygulayacağı şerefiye bedellerini merak ediyorum doğrusu...
Benim en çok merak ettiğim bu şerefiye bedellerini ne kadarlık bir zaman diliminde ödeyeceğiz. Eğer taksit yapıyorlarsa kaç taksit yapılıyor gibi sorular. Bunlar sözleşmede yazmıyor. Düşünün bir kere 150 m2 için tavandan şerefiye çıktı, dediler ki 25-26 bin TL'yi iki taksitte öde yoksa evi teslim etmeyiz hem normal taksit hem de şerefiye bütçemizi ciddi oranda sarsar, ödenmesi zor borçlara girmemizi sağlar.
ahmet.egemen wrote:Sevgili mese sen bir harikasın yine yaptın yapacağını fotolar gerçekten çok güzel
evlerimizin yavaş yavaş beyazlaması da çok hoş emeğine sağlık bu arada preoit`in
bahsettiği orta sınıf elektrik kablosu beni biraz endişelendirdi acaba çok mu kalitesiz
yoksa idare edermi yada biz bunları eve geçince değiştirebilirmiyiz inşallah her şey
istediğimiz gibi olur
ahmet.egemen wrote:Sevgili Mese`nin son fotoğrafların da dikkatimi çeken bir konu parkelerin rengi
keşke kapıların renk tonunda olsa idi biraz koyu gibi.Bu arada bazen acaba diyorum
herşeye çok mu eleştirel yaklaşıyoruz ,ama galiba bu kadar titiz olmakta kendimize
göre de haklıyız hayatımız boyunca sahip olabileceğimiz maddi anlamdaki en değerli
şey. Söz konusu olan değerinden öte kendimizin ve sevdiklerimizin güvenle yaşayabileceği
bir evden bahsediyoruz bu kadar detaycı olmakta sanırım haklıyız

sharing wrote:Merhaba, örnek dairenin tamamlanması ile ilgili bilgisi olan varmı arkadaşlar? Ne zaman bitecek acaba..
karatay wrote:Değerli arkadaşlar (1.Etapla ilgili olumsuz 2.Etaba ise olumlu yazılar yazanlar) hangi vasıta ile çıkmayı düşünüyorsunuz o tepelere.
1.Etaba çok yakın yol ve ulaşım araçları var ,kuraada o tepelereden ev düşenler nasıl çıkacaksınız acaba o yokuşu??
sharing wrote:14-15 Ayda %50 seviye gerçekten az. Mayıs ayı (24 ay) gibi teslim almak zor görünüyor desenize..
karatay wrote:Bu arada 1.Etap ve 2.Etap arasına çok yakında 3.Etabın yapılmaya başlanacağından haberiniz vardır umarım.Çok katlı yapılar olacakmış.Acaba bilerekmi önceden yapıldı 2.Etap??
sharing wrote:Umarım öyle olmaz dediğiniz gibi..yani ben 24 aya kesinlikle razıyım. ama %50 oranından çok emin değilim ben esasında. hani dışarıdan o şekilde görünsede içerideki çalışmalara da bakmak lazım diye düşünüyorum. Bu hafta sonu kısmet olursa bir kaçamak yapıp sabah erken saatlerde blokların içlerini gezmeyi planlıyorum. Konuştuğumuz % 50 nin belki % 60 olduğunu görür seviniriz biraz.
alize wrote:Komşular merhaba ben aranıza yeni katılıyorum. daha önce sitenin ismine önyargım vardı ama şimdi burda paylaşılanları görünce fikrim değişti. seyrantepe 105 m2 hak sahibiyim.avrupa yakasında oturuyorum Allah nasip ederse teslim alınca taşınacağım.Bu tanışma yazım olsun sonra devam ederim.Bu arada bilgi vermeden geçemeyeceğim 1. Etap çekilişinden sonra siteyi gezmeye bende gittim sitenin havuzunun derinliği dikkatinizi çekti mi yetişkin bir insan suya atladığında betona çakılır herhalde! 1.40 bilemedin 1.50 cm derinliğinde. ne dersiniz belkide bir bildikleri vardır. hoşcakalın
Return to Maltepe 1 Etap Konutları
Users browsing this forum: b and 1 guest